A BYD is támogatta 5 millió forinttal az árva gyerekekért rendezett szegedi futóversenyt

Idén először rendeztek futóversenyt most vasárnap az Ágota Közösség támogatására. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Gál Ferenc Egyetem közösen szervezte az eseményt, melyet a Szegeden gyárat építő kínai BYD is támogatott 5 millió forinttal – és ezáltal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat is segítették, számolt be róla az Ágota alapítvány.

Azt írják, a vállalat hazánkban is fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, ezért a támogatás. A BYD fizikailag is jelen volt a Dóm téren, egy sátrat állítottak fel, ahol három járművük volt kiállítva. A jótékonysági futás felvezető autójának szerepét is egy BYD elektromos jármű töltötte be.

„Mi már közel 30 éve igyekszünk reményt ébreszteni és jövőt mutatni a vér szerinti családjukból kiemelt fiataljainknak, hálásak vagyunk azért, hogy a cégóriás mellénk állt. Gyermekeink nevében is köszönöm a BYD nagylelkű felajánlását – mondta közleményben Kothencz János, az Ágota Közösség vezetője.

A kínai elektromosautó-gyártó 5 millió forintján felül a nevezési díjakból több mint 7 millió forint folyt be, hiszen több mint 1600-an vettek részt az Ágota Közösség támogatására rendezett futóversenyen. Ezzel összesen 12 millió forint gyűlt össze az élményfutáson. Árverést is rendeznek majd, ahol Kopasz Bálint olimpiai bajnok, kajakozó dedikált pólójára és a Szedeák dedikált mezére lehet majd licitálni.