Nyomkövetőt kapott Szabó Bálint, gyanúsítottként hallgatták ki Budapesten

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként dr. Szabó Bálint Gábort írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint azt írják, a megalapozott gyanú lényege szerint dr. Szabó Bálint Gábor szeptember 21-én Budapesten, az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta.

A nyomozó ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, mozgását nyomkövetővel ellenőrizve – elrendelte, hogy dr. Szabó Bálint Gábor engedély nélkül Magyarország területét nem hagyhatja el.

A nyomozó ügyészség a döntés ellen a bűnügyi felügyeletet érintő terület szűkítése, továbbá a kényszerintézkedés további okának megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Azt még hétfőn írtuk meg, hogy Szegeden, felsővárosi otthonában állították elő a képviselőt a készenléti rendőrség tagjai közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Erről Szabó élőben tudósított.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Előállították a rendőrök Szabó Bálintot hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt

A készenléti rendőrség tagjai kopogtattak Szabó Bálint otthonában reggel, majd hosszasan, szó szerint felolvasták azt a hivatalos levelet, mely indokolta, hogy miért kell előállítani a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint a képviselőt.